About

click for english

“DARON/ DARONNE”
Zn. ‘Argot‘ voor vader/moeder, meester(es), bendeleid(st)er, bordeelhoud(st)er.
Werd in de 17e eeuw gebruikt in de betekenis van meester des huizes, later als gezinshoofd. Zou afgeleid zijn van baron en een kruising zijn met het oud Franse ‘dam’, dat heer betekent.

(bron: Larousse)

DARONS&DARONNES brengt gesprekken met ouders en hun gezin. Mensen zoals jij en ik. Of net niet. Vrienden en kennissen die ons inspireren of van wie we ons afvragen: hoe slagen zij er in godsnaam in om de boel de toen draaien? We hebben het over opvoeding, gewoontes die succesvol bleken … of uitdraaiden op een fiasco. Over keuzes en geluk. Ervaringen en waarden delen of verzwijgen. Samen dingen doen. Over niet perfect zijn. Jeugdherinneringen. Je pedalen verliezen en die terugvinden. Want ouder worden, dat word je met vallen en opstaan, niet via een handboek.

DARONS&DARONNES wil geen ideale manier van opvoeden of gezinssituatie evangeliseren. Geen van beide bestaan. We oordelen niet, maar vragen naar een standpunt of naar wat advies. En we delen wat volgens ons, ook jouw aandacht verdient.

DARONS&DARONNES is een online project/magazine, maar vooral een ode aan modern ouderschap. Soms tegenstrijdig, misschien wat slordig en complex, maar altijd gebaseerd op een serieuze portie tender love & care.

DARONS&DARONNES is de uitlaatklep van Amélie Rombauts & Koen Van Weverberg. Mailen doe je via hello (at) daronsdaronnes (dot) com